Yeni Bir Öykü Dergisi çıkıyor!





Kafekültür 7. yıl sürpriz ve etkinlikleri sürüyor.

Türkçe ilk öykü E-dergi'si çıkıyor! Edebiyatın E'si. Dergilerin Dergisi.

Kafekültür edebiyat platformunun süreli yayınlar markası YENİ ÖYKÜ %100 bir öykü dergisi çıkarıyor. Yayınlanmamış, yeni öyküler var bu platformun her yayınında. Taze, yüzümüzü aydınlatan... Yazarı ve okurlarını her yeni sayısında mutlu eden yayınların ilki tabii ki ücretsiz değil, fakat ücreti neredeyse hiç yok.

Çok yakında.

Dünya edebiyatının asi ve yaratıcı çocuğu öykü, Türk edebiyatının çağdaş serüveninin temel taşlarından birisi. Özellikle modern öykülerin en büyük özellikleri, anlatım zevklerinin ve okuma keyiflerinin oldukça yüksek olması diyebiliriz.

Dikkatli okurlarımız Kafekültür olarak yayınladığımız 4 ustalıklar antolojisini hatırlayacaklardır:

Dünyanın En Güzel 100 Şiiri
Dünya Edebiyatından En İyi 75 Öykü
En Güzel 100 Aşk Şiiri
Türk Edebiyatından En İyi 50 Öykü

Bu antolojilerin editörü yazar ve yayıncı Halil Gökhan, özenli öykü seçkilerini tüm öyküseverler için titizlikle hazırlamıştı. Halil Gökhan, aynı zamanda YENİ ÖYKÜ'nün hem yaratıcısı hem de genel yayın yönetmeni.

Neden Yeni Öykü?

Öykü, ilk ve eski adıyla hikâye Türk edebiyatında, evrensel örneklerine nazaran öncü bir tür oldu. Nedeni çok açık bu özel coşkunun: Sözlü geleneklerine hala bağlı olan Türkçe kültür, yazılı kültürde sosyo-kültürel dinamiklerle yeterince temas kuramadığından, öykü edebiyatımız hem gelenekçi hem de modern örnekleri içinde barındırıyor.

Öykü, aslen, geleneksel olan ve adına hikâye denen biçimle modern olan ve adına öykü denen türlerin üst adı. Roman ve şiir gibi diğer modern evrensel edebiyat türlerine oranla Öykü, genellikle dillere, geleneklere ve kültürlere göre daha çok farklılık gözeten bir anlatı türü. Bu yüzden Türkçe topraklarında kendine özgü heterojen üretim ve yaratım imkanlarını kullandı bu tür.

Dünya edebiyatı insanı; bilimden ve siyasetten çok önce keşfetti. Romanın kentsoylu kurumuna karşı öykü daha ayrıntıya, haneye, kişiye, ruha odakladı kalemini dünya edebiyatında. Tek başına öyküde yapıt yaşamını kuran yazarlar olabildiği gibi romancılığıyla yarışan öykücülükleri de ünlüdür çok dünya yazarının.

Dünya öykü edebiyatı, antik örnekler ve epik sanat bir yana bırakılırsa çok da yaşlı değil. Hemen hemen her ülke, dil ve kültürün edebiyatında modern anlamıyla öykü kendini en iyi örneklerle geliştirmiş ve aynı zamanda o dili ve kültürü de olgunlaştırmış.

Bu bilgi yorumların ışığında YENİ ÖYKÜ platformu Türk edebiyatında eksikliği hanidir çekilen "sadece öykülerden oluşan" okur-yazar dergisini yaratmasıyla da ön plana çıkıyor.

YENİ ÖYKÜ platformunun bu yeni dergi çalışmasında saf öykü okuru, öykü okuması dışında yazarların ve yayınevlerinin profesyonel faaliyetleriyle meşgul olmak zorunda kalmıyor.

Bu anlamıyla aynı zamanda bir kitap da olacak bu derginin her sayısı.

E-dergi olarak tüm dünyadan e-kitap satış platformlarından erişilebileceği gibi sadece abonelerine basılı olarak da gönderilecek.

Bu sayfada çok yakında yeni öykü dergimizin prova sayısını inceleyebilecek, abonelik ve diğer konular için gerekli bilgilere ulaşabileceksiniz. Her türlü soru ve öneriniz için bizimle lütfen temas kurun:

iletisim@kafekultur.com

***

KAFEKÜLTÜR - Ö y k ü Kitapları