1 Kuşak 16 Y'azar



Y Kuşağı son derece yaratıcı bir kuşak ve bu yaratıcılığı hayatın tam ortasında yaşaması ve yaşatmasıyla da farklılık ve farkındalıklara günlük olarak sahip olabiliyor, takip de ediyor. İşte bu rengârenk kuşağın fertlerinin içinden gelen yazarlık patlamasının Türkiye’deki ilk kolektif ürünü, akademisyen ve kedisever Derya Duman’ın hocalığı ve editörlüğünden ortaya çıkan elinizdeki kitap: Y Kuşağı’ndan Öyküler.

Ayşegül Öden, Bilge Aydilek, Burak Sezen, Ceren Uğur, Elif Gümüşkesen, Elifcan Şanlı, Ezgi Nur Kaplan, Ezgi Yağmur Kırlangıç, Feryal Polat, İlke Hazer, Kuzey Türkel, Özgün Kürüm, Özlen Durmazer, Selin Merve Kırşan ve Serra Sokol'un birer öyküleriyle yer aldığı bu özgün derlemenin yaratıcısı Derya Duman, kitabn ortaya çıkışını ve Y Kuşağı'nı şöyle anlatıyor:

“Bu kitap, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencileri için açtığımız Yaratıcı Yazma dersinde, öğrencilerimizin çalışmalarından derlenen öykülerden ortaya çıktı. “Y kuşağı” ifadesi öğrencilerimin öykülerini okuyana kadar benim için sadece son zamanların moda terimlerinden biriydi. Meslek hayatımın başından beri birlikte olduğum bu kuşağın X kuşağı olarak adlandırılan bizlerden bir hayli farklı duyarlılığını gözlemleme olanağını bu ders sayesinde ilk kez elde etmem benim için geç de olsa gelen büyük bir şans oldu. Derlemede okuyacağınız öyküleri bu genç yazarların zamanı, mekânı, sosyal katmanları, zihniyetleri aşmayı başaran özel duyarlılıklarının ışığında okuyacağınızı umuyorum.”

Hepsi de İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri olan Y Kuşağı'ndan Öyküler yazarları, yakın geleceğin gözde genç edebiyat ustaları olacakları müjdesini şimdiden bu kitapla veriyorlar.

Hürriyet'in haberi